مجله تصفیه آب و فاضلاب

مجله آموزشی تصفیه آب و فاضلاب

مجله تصفیه آب و فاضلاب

مجله آموزشی تصفیه آب و فاضلاب

  • ۰
  • ۰

انواع فیلتر شنی صنعتی و خانگی بسیار زیاد می باشند و بر اساس فاکتورهای مختلف از جمله جنس و نحوه عملکرد و ساختار می توان آنها را دسته بندی کرد. با توجه به شرایط محیط نصب و عملکرد مورد نیاز می توان هر یک از انواع فیلترهای شنی را انتخاب و استفاده نمود. در غیر این صورت، کارایی کافی را دریافت نخواهید کرد و با گذشت زمان فیلتر نمی تواند به خوبی آب را تصفیه و ذرات معلق در آن را از بین ببرد. مهم ترین و پرکاربرترین انواع فیلترهای شنی را در ادامه معرفی خواهیم کرد.

فیلتر شنی چیست؟

ذرات معلق و جامد بسیار کوچک یکی از چالش های بسیار مهم در روند تصفیه آب خانگی و صنعتی به شمار می رود و روش های متعددی برای مواجه شدن با این مشکل ارائه شده اند. یکی از روش های بسیار موثر در این زمینه، فیلتر شنی می باشد. اگر برایتان سوال است که فیلتر شنی چیست، لازم است بدانید که این تجهیزات دارای بستری از شن و ماسه بوده و از عبور گل و لای و ذرات ریز معلق در آب جلوگیری می کنند.

فیلتر شنی دارای مخزنی با بدنه فلزی یا فایبرگلاس بوده و آب از قسمت بالایی آن وارد شده و از بستر شنی عبور داده میشود. پس از انتقال آب از روی این بستر گل و لای و ذرات معلق در آن به دانه های شن و ماسه متصل شده و آب زلال از سوی دیگر بستر خارج خواهد شد. عملکرد فیلترهای شنی از رفتار طبیعت الهام گرفته شده و شبیه به عبور آب از روی لایه های شن و ماسه موجود در رودخانه ها عمل می کند.

انواع فیلتر شنی از نظر جنس

یکی از مهم ترین فاکتورهایی که برای دسته بندی فیلترهای شنی می توان ارائه داد، جنس بدنه آنها است. بدنه مخزن فیلتر شنی ممکن است فلزی یا فایبرگلاس باشد. فیلترهایی که دارای بدنه فلزی هستند بیشتر در صنعت مورد استفاده قرار گرفته و مقاومت بالایی در برابر ضربه و نوسانات دمایی و شرایط محیطی دارند. در مقابل، فیلترهای شنی مورد استفاده در دستگاه های تصفیه آب خانگی بدنه فایبرگلاس داشته و از نظر قیمت نیز ارزان تر هستند.

انواع فیلتر شنی از نظر نحوه عملکرد

یکی از مهم ترین و اصلی ترین پارامترهای برای دسته بندی انواع فیلتر شنی، نحوه عملکرد آنها می باشد. بر همین اساس می توان این فیلترها را در گروه های زیر دسته بندی نمود:

فیلتر شنی کند

فیلترهای کند همان طور که از نامشان مشخص است، بدون نیروی جانبی و به صورت کاملا طبیعی آب را از روی بستر شنی عبور می دهند. این فیلترها کاملا مشابه با طبیعت عمل نموده و به دلیل سرعت کم در تصفیه آب، گزینه ایده آلی برای محیط های صنعتی به شمار نمی روند.

فیلترشنی تند ثقلی

در این نوع از فیلترها نیز فشار جانبی به آب وارد نمیشود و تنها راه برای اینکه بتوان سرعت تصفیه را افزایش داد، کم کردن بستر شن و ماسه می باشد. با کم شدن مساحت بستر شنی و ماسه ای، آب با فشار و سرعت بیشتری از روی آن عبور نموده و به همین دلیل تصفیه سریع تر انجام خواهد شد.

فیلتر شنی تند تحت فشار

این فیلترها که بیشترین کاربرد را در صنعت دارند، به کمک نیروی جانبی آب را با فشار زیاد از روی بستر شنی عبور می دهند. به همین دلیل سرعت تصفیه آب به کمک این فیلترها بسیار زیاد بوده و گزینه ای ایده آل برای استخرهای بزرگ و محیط های صنعتی به شمار می روند.

علاوه بر دسته بندی فوق، از نظر ساختار نیز می توان انواع فیلتر شنی را در دو گروه دسته بندی کرد: فیلترشنی عمودی و افقی! در فیلتر شنی های عمودی مخزن به صورت ایستاده نصب شده و به همین دلیل نیاز به فضایی دارد که ارتفاع آنها در سطح بالایی باشد. نوع افقی این فیلترها مخزن به صورت خوابیده و افقی قرار گرفته و به همین دلیل نیاز به فضایی با متراژ بالا داشته و از نظر ارتفاع سقف با محدودیت مواجه نیست.

 

  • ۰۱/۰۲/۲۱
  • rayan rastin

انواع فیلتر شنی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی